Header Ads

header ad

PreS(OA)eravanje u cilju odvlačenja pažnje


Andrej Plenković i njegova Vlada hrle iz laži u laž, iz obmane u obmanu, iz prevare u prevaru, iz afere u aferu, iz "uspjeha" u "uspjeh" održavajući hrvatsku državu na razini "muljevitog dna Evrope", na predzadnjem mjestu u EU.

Kad radi nečinjenja, neke od nepodopština, afere koja miriše na pljačku ili naprosto radi nepodnošljivih "uspjeha" zaprijeti raskrinkavanje, pribjegava se zamagljivanju puštanjem u javnost nekih „šokantnih“ činjenica i „činjenica“ ili kao u ovom zadnjem slučaju pikanterijom, stvarnom ili izmišljenom, svejedno, važno je da se poluči rezultat i oči javnosti ali i opozicije skrenu s gorućih problema i zemlje i naroda.

Ta tko će primjerice voditi brigu o zatvaranju rafinerije u Sisku ili oko nedopustive blamaže s pokušajem kupnje F-16 od Izraela, ako ti se nude gole sise i guzice s lajnama "bijelog" i potpredsjednikom vlade u glavnoj ulozi.

I sad, ne lezi vraže, video uradak u javnost pušta "Nacional" uz napomenu da se radi o vještoj montaži i pakovanju poznatoj političkoj faci. Ako je to točno i u "Nacionalu“ su znali da se radi o falsifikatu, zašto su to i s kojom namjerom uopće išli objavljivati? Da preduhitri priče ili da ipak tolvaju „nasapunaju dasku“, bar kad je njegova žena u pitanju?

Ili da možda Plenkoviću u ruke daju oružje kojim može primiriti tolvaja, ako se uzjoguni, kao što su mediji svojedobno slično postupili sa Zvonimirom Šostarom, tada pročelnikom Gradskog ureda za zdravstvo snimljenom sa stripericom u krilu, nakon čega je Šostar imao status roba kod don Michelea Fontane.

A onda još gora stvar, angažira se SOA da dokaže da je to što je, naglašavajući da se radi o falsifikatu, objavio "Nacional", provjeri i potvrdi da je falsifikat. I naravno SOA je "zalegla na rudo" i obavijestila Andreja Plenkovića i javnost da se radi o falsifikatu s jedinim ciljem da se kompromitira potpredsjednik vlade tobože uhvaćen spuštenih gaća. Na stranu to što bi izvještaj SOA glasio jednako i u slučaju kad se ne bi radilo o patvorini.

Ne daj Bože da bi itko išao angažirati SOA da ispita sve okolnosti, sve laži i muljaže oko pokušaja kupnje F-16 od Izraela, iako se znalo da takav aranžman nije moguć. Ili da je Agencija bila angažirana da istraži sve okolnosti zakonski i inače nedopuštene petljavine Ante Ramljaka s Knighthead lešinarskim fondom, pa o rezultatima te istrage obavijesti Andreja Plenkovića i javnost. Ne, to nije važno, važno je jel' neki od mlatimudana iz Vlade "bode" što "sa strane" i jel' pritom povuče malo "bijelog" tek da odagna stres.

Ili što bi tek bilo da je neka služba angažirana da istraži sve okolnosti pokušaja prisile čelnika lokalne samouprave da potpisuju ugovore o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta s dvojbenim iznosima najamnina s društvima iz sustava "Agrokor", koja je pokušana 21. 12. 2018. u prostorijama Ministarstva poljoprivrede? Pa da javnost vidi pod kojim je uvjetima Todorić dobivao državna zemljišta u zakup. A sad se to sve želi bez ikakvih korekcija cijena ili uvjeta prenijeti na društva s prefiksom "nova"?

Nijedna služba, pa ni SOA nije zadužena da istraži prekomjernu sječu hrvatskih šuma, valjda još jedinog bogatstva koje je u hrvatskom vlasništvu, a onda i ulogu potpredsjednika Vlade u toj raboti, koju se krije od javnosti.

Nitko da istraži „curenje“ povjerljivih informacija i nestajanje dokumenata i drugih dokaznih materijala iz prostora represivnog aparata, posredovanje podataka iz povjerljivih istraga kriminalnih radnji potencijalnim optuženicima, da o trgovanju utjecajem u takvim situacijama i ne govorim. Da, što je s aferom SMS, u kojoj je to fazi i zna li itko zašto je navodno Franjo Varga pri uhićenju tražio da nazove Gordana Jandrokovića?

Narodu, umjesto rješavanja krucijalnih egzistencijalnih problema, problema koji istjeruju Hrvate iz Hrvatske, valja posredovati pikanterije, gluposti i tračeve, pa neka se narod time bavi kao nečim značajnim, ali sve je dobro što može poslužiti za prikrivanje zakulisnih radnji tako karakterističnih za (ne)rad Plenkovićeve Vlade.

Ako mene pitate što ja mislim, jel' ta priča istina ili konstrukt, iskreno, nemam pojma, niti me briga, ali sam uvjeren da je tolvaj sposoban i za puno gore i po narod zaista opasne stvari.

I na kraju što ćemo s pričom da se preko SOA otkazuje savjetniku predsjednice Republike?


Nema komentara

Pokreće Blogger.