Header Ads

header ad

RESTART za novi početak?


Bojim se da od novog početka neće biti ništa čak i pod uvjetom da koalicija RESTART ostvari pobjedu na izborima, osigura komotnu saborsku većinu i formira vlast.

Predizborna koalicija predvođena SDP-om za izborno odmjeravanje snaga 05. 07. 2020. izabrala je ime RESTART što bi trebalo značiti prekid sa starim i potpuno novi početak, a onda uvidom u njihov program vidimo da se radi tek o pokušaju popravka i nadogradnje Tuđmanovog nacional-socijalističkog čardaka svrstanog u kategoriju „muljevitog dna Evrope“.

Katonovo pravilo potvrđeno bezbroj puta u više od 2.200 godina nas uči da se nešto započeto kao loše protekom vremena neće popraviti. Ne bi se to moglo čak i kad Hrvatska ne bi bila u čeličnom zagrljaju HDZ-ovsko-braniteljske hobotnice.

Tuđmanov projekt provedbe fašističke kontrarevolucije započet nasilnom secesijom dovodi do toga da okrutni pljačkaši, bagra i brabonjci predvođeni Tuđmanom izgrađuju državu zasnovanu na principu nacionalne isključivosti što je zločin u ideji i realizaciji.

U tom procesu Hrvatska je opljačkana, gospodarski uništena, ratom razorena, obezvrijeđena, bačena na koljena i ponižena.

Odriču li se ovi pajdaši iz RESTART koalicije Tuđmana i njegovog nakaznog čeda, „muljevitog dna Evrope“, zemlje u kojoj caruju neznanje, kriminal i korupcija?
Ne, oni bi popravljali, ispravljali i dograđivali nesvjesni toga da je odricanje od Tuđmana i njegovih nakaradnih ideja conditio sine qua non svakog novog početka.

Jedno i jedino od čega valja poći je da je RH država, subjekt međunarodnog prava i punopravna članica EU. Sve drugo; Tuđmana, velikosrpske agresije, oslobađanja i obrane, DR-a, stvaranja države, branitelje … valja odbaciti i umjesto laži i obmana stvari svesti u kontekst vremena i nazvati ih pravim imenom, mržnja drugih i drugačijih ne smije biti opcija.

Prvo bismo morali priznati sebi da smo prokockali 30 godina, a onda poput Konrada Adenauera u poslijeratnoj Njemačkoj početi graditi sekularnu državu, državu vladavine prava i državu blagostanja za sve.

On i njegov ekonomski mag Ludwig Erhard, gradeći od početka, podigli su Saveznu republiku Njemačku doslovno iz pepela do zemlje punog društvenog i ekonomskog procvata.

Nije Konrad Adenauer, iako vjernik i osnivač CDU, išao njemačke biskupe pitati što i kako, niti im dolazio na noge, naučio ih je gdje je u modernom društvu mjesto Crkvi.

A naš Bero odmah po izboru za predsjednika SDP “potegne“ put Kaptola, Bozaniću na noge.

Kad bi SDP bio njemački SPD sve bi mogao, zato jer je SPD socijaldemokratska partija koja vodi društvo iz kapitalizma, preko socijaldemokracije u socijalizam, dok SDP vodi društvo obrnutim smjerom od socijalizma preko socijaldemokracije u kapitalizam.

Ja ću SDP smatrati vjerodostojnim i sposobnim za novi početak, ali i sposobnim da putem novog početka povede i druge, kad u programu Foruma mladih SDP-a bude između ostalog stajalo i ovo:
„Želimo prevladati kapitalizam i težiti drugačijem društvenom poretku, socijalizmu. Borimo se za svoju ideju društva oslobađanja rada, socijalne sigurnosti i osobne emancipacije. Za nas socijalizam nije nedostižna utopija, već je nužan za rješavanje problema našeg vremena.“

kao što između ostalog piše u programu JUSOS-a, integralnog dijela SPD, koji okuplja mlade socijalistkinje i socijaliste između 14 i 35 godina starosti.

Kako to postići kad je socijalizam u Hrvatskoj profana riječ, nešto loše samo za pomisliti i izreći, a ne društveni poredak kapacitiran za rješavanje problema našeg vremena?

Eto zato od novog početka neće biti ništa, bit će samo petljavine kroz neuspješne pokušaje ispravljanja, popravljanja i dogradnje Tuđmanovog čardaka.

Može tkogod upitati zašto vodeću ulogu na putu novog početka ne bi u RH preuzela neka druga istinski lijeva politička opcija ili opcija lijevog centra?

Pa zato što je od svih opozicionih stranaka jedino SDP kapacitiran da preuzme vodstvo, jer ima i članstvo i svu potrebnu stranačku infrastrukturu.



Nema komentara

Pokreće Blogger.