Header Ads

header ad

Svi se rodimo kao ljudska bića, ali neki nikako ne uspijevaju postati ljudi


Da, svi se rodimo kao ljudska bića, ali tek kroz proces odgoja i obrazovanja se formiramo kao osobe, postajemo ljudima.

Nažalost neki u tome ne uspijevaju.

U odgojno-obrazovnom procesu etika igra ključnu ulogu čineći nas odgovornim i prema samima sebi i prema drugima.

Etičnim ljudima je strana laž, mržnja i zločin, to su osobine bagre i brabonjaka, a među takve ja svrstavam sve one koji su svjesno pristajući uz Franju Tuđmana i pod njegovim vodstvom, tobože stvarajući državu, proveli fašističku kontrarevoluciju u Hrvatskoj.

Među njima šesnaestorica generala HV/HVO zauzimaju istaknuta mjesta.

Ne znam je li bez značaja to što su tri četvrtine njih „izbosne“, gdje je samo Široki Brijeg dao HV/HVO-u 18 generala, tako da se ta pripizdina kolokvijalno zove „mahala generala“.

Samo usput, za neke od njih je pokojni general Ivo Jelić rekao da su od njih luđi samo oni koji su im činove dali.

Oni su, kako piše “Otvoreno“, odlučili po tko zna koji put, veličajući svoju ulogu i značaj u DR i uopće u procesu „stvaranja države“, lažima i širenjem mržnje „otvarati oči“ hrvatskom narodu i svim građanima RH.

Ne znam kako vi, ali ja se osobno ne bih htio ni družiti s ijednim od tih ljudi, a kamo li prijateljevati s ikim od njih.

Tako će:
General bojnik Ivan Tolj
General bojnik Ivan Kapular
Pričuvni general bojnik Andrija Hebrang
Admiral Davor Domazet Lošo
General pukovnik Josip Čuletić
General pukovnik Željko Šiljeg
General bojnik Žarko Tole
General bojnik Marinko Krešić
General pukovnik Mile Ćuk
Stožerni brigadir Rajko Dumančić
General bojnik Ljubo Ćesić Rojs
General bojnik Zlatan Mijo Jelić
General bojnik Rahim Ademi
General bojnik Miljenko Galić
General pukovnik Živko Budimir
General bojnik Blago Dujmović.
odlučiti, znajući previše o premalo toga, a neznanje obilno popunjavajući lažima i izmišljotinama, stameno stati uz suce Visokog prekršajnog suda u obrani iznimne upotrebe ustaškog pozdrava ZDS.

Taj pozdrav je upravo i samo bio ustaški pozdrav, jednako 1941. kao i 1991. tako i 2020.

I uvijek će i samo to biti!

I uvijek biti neprihvatljiv svim čestitim ljudima, a ne samo onima koji se otvoreno izjašnjavaju kao antifašisti.

Pozdrav ZDS je simbol kvislinške tvorevine i fašističkog zločina, tzv. NDH i monstruoznog ustaškog režima.

A ipak, znajući sve to, se jave suci Visokog prekršajnog suda koji jasno luče kad taj pozdrav jest ustaški i kao takav neprihvatljiv i nedopušten, a kad to nije, kad je dopustiv i poželjan pače.

Nakon ovog sudačkog „pravorijeka“ javit će se Ustavni sud, takav skandal ta institucija niti je mogla zaobići, niti smjela prešutjeti, nedvosmislenom izjavom da je upotreba ustaškog pozdrava ZDS u RH protuustavna, a ako je protuustavna, onda je to uvijek pod svim uvjetima i u svim okolnostima.

Nikakve iznimke nisu dopuštene, niti ih itko ima pravo proglašavati dopuštenim.

A najmanje to pravo imaju oni koji su pomažući Tuđmanu u procesu „stvaranju države“, pljačkom, paležem i razaranjem Hrvatsku bacili na koljena i doslovno uništili funkcionalnu uređenu državu i mjesto ugodno za život sveli na kategoriju „muljevitog dna Evrope“.

Zapela im „obrana Doma“, a „stari hrvatski pozdrav“, ZDS, je upravo na tom tragu pa ga valja braniti jer su i postrojbe HOS-a kojima je „Dom“ svetinja, a „ustaški Dom“ najveća, najednom postale postrojbe HV.

K'o Ustaška vojnica i Hrvatsko domobranstvo u tzv. NDH.

Pripadnici HOS-a su integrirani u HV, ali HOS u HV nije imao nikakve svoje postrojbe.

Podučit će nas ovi generali kako je zlo u Hrvatskoj počelo 1945., do tad je po njima teklo med i mlijeko.

I je, samo jako krvavo!

08. 05. 1945. Zagreb, u kojem su još uvijek postojali ustaški džepovi otpora, su oslobodile i u njega ušle jedinice NOVJ preimenovane u JA, nikakve srbijanske ni srpske snage.
Nikakvih poboja civila, žena, djece i staraca nije bilo.

Nitko nije oružano napao Hrvatsku, Tuđmanova paravojska je u procesu nasilne secesije napadala JNA, jedinu legalnu OS u zemlji.

Ako izuzmem Josipa Reihl Kira kao najvećeg generalskog protivnika, ali i njega kao i najistaknutije HOS-ovce Antu Paradžika, u Hrvatskoj i Blaža Kraljevića u BiH, nisu ubili četnici već „hrvatski vitezovi“.

„Spaljenu zemlju“ iza sebe u Hrvatskoj nisu ostavili četnici već „hrvatski vitezovi“.

Gospodo generali, koji se braneći ZDS imate obraza pozivati na antifašizam, što ćemo s brojnim kokošarima i jajarama izvan ičijeg nadzora, koji su pod okriljem noći poduzimali pljačkaške pohode u prostoru „Krajine“, a opljačkano onda prodavali na sajmištima poput onoga u Sesvetskim Selima.

Ti su kasnije prozvani „Dragovoljcima DR“, čiji su pripadnici također integrirani u redove HV/HVO?

Što ćemo s pripadnicima „Trojki“, svojevrsnih pokretnih prijekih sudova ne uspostavljenih ni od koga i ni pod čijom kontrolom, koji su izricali odmah izvršive presude na kaznu smrti, čiji su pripadnici također integrirani u redove HV/HVO?

VS OUN nije proglasilo nikakav embargo na uvoz oružja Hrvatskoj, embargo je izrečen SFRJ.

Uglavnom, nasilnom secesijom započet je građanski rat u Hrvatskoj koji se kasnije proširio i na BiH na koju je RH izvršila Agresiju.

Tako ukratko izgleda vaša „obrana Doma“ uz ZDS i „stvaranje države“ izvan kategorije vaših obmana, laži i ni na čemu zasnovanih hvalospjeva samima sebi.

I na kraju, gotovo ništa ne govori više o vašoj nakaradnosti od toga da vas silno smeta crvena zvijezda petokraka, pod kojom je 09. 05. 1944. uspostavljena FDH kao nacionalna država hrvatskog naroda, a „U“ i ZDS, simbole kvislinške tvorevine i fašističkog zločina dižete u nebesa.

Ah da, pod crvenom zvijezdom petokrakom razaran je Vukovar, kažete vi, a ja kažem da uopće nije važno čiji su topovi razarali Vukovar i tko su bili oni koji su potezali uzice okidača na tim topovima, za razaranje Vukovara su krive one kukavičke ništarije koji su iz grada, koristeći njegove zgrade i infrastrukturu kao zaklon, napali legalnu oružnu silu i tako pretvorili grad u legitimni vojni cilj.

Toliko i o onome što kaže vojna znanost, koju vi imate u malom prstu, ne sumnjam ja.

Nema komentara

Pokreće Blogger.