Header Ads

header ad

Nitko ne želi suštinski mijenjati Hrvatsku, …


… a trebalo bi je radikalno mijenjati i moralo bi se to učiniti u što skorije vrijeme, jer fašizacija hrvatskog društva ubrzano napreduje.

A s njom i potpuna propast i hrvatskog naroda i njegove države.

Nakon predizbornog suočavanja Bernardića i Plenkovića Boris Rašeta je napisao da „ni Bero, a ni Plenki, ne žele suštinski mijenjati Hrvatsku“, a ja kažem da nitko od onih koji su prijavili svoje izborne liste DIP-u, a imaju kakvu-takvu političku težinu u Hrvatskoj, ne želi suštinski mijenjati Hrvatsku, osim možda Škorinih Opus Delija, koji bi je transformirali u neoustašku NDH, iako bi i oni samo ubrzanim tempom dovršili proces koji je ionako u toku sve od Tuđmanovog dolaska na vlast.

Samo oni koji nas slijedeći Franju Tuđmana uporno vraćaju u 1941. zaboravljaju da je poslije 1941. došla 1945. i bar djelomična naplata računa za period 1941. – 1945.

Rašeta je svoju opservaciju napisao u vrijeme kada ovakva „blistava“ pobjeda HDZ-a na izborima nije baš bila izglednom, izgledna je bila jedino Plenkovićeva intencija za uspostavu svoje svevlasti, naravno zaogrnute tobožnjim demokratskim plaštem. 

Prodoru ustaštva na hrvatsku javnu i političku scenu, proces koji je svojom  (Luburićevom) idejom pomirbe, unošenjem tzv. NDH u Ustav RH, proglašenjem kvislinških OS Domovinskom vojskom, pa onda i izjednačavanja njenih pripadnika u pravima s antifašističkim borcima, kao i mržnjom prema Srbima i Jugoslaviji … započeo Franjo Tuđman, nitko nije pridonio više od HDZ-a, posebno Kolinde Grabar Kitarović i Andreja Plenkovića, koji je i ZDS legalizirao svojim sakrivanjem iza odluka Račanove vlade o registraciji udruge HOS-a ili preporuka Vijeća za suočavanje s prošlošću.

Čitavi stadioni se dernjaju „ZDS“, a nitko od prisutnih dužnosnika niti što vidi, niti što čuje, nitko ne vidi postrojavanja „crnih košulja“, niti marširanje Skejinih „bobanovaca“, koji se deru „ZDS“, na koje istim „starohrvatskim pozdravom“ otpozdravljaju čak i časnici HV. 

Nitko da primijeti transparente i grafite kojima se Srbima, a posebno njihovim ženama i djeci „obećava“ ovo i ono, nitko niti vidi nit čuje najnovije „navijanje“ čitave skupine BBB-a, kao primjerice na nedjeljnoj utakmici s Rijekom na Rujevici „Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba“

Sve to ne dopire ni do Andreja Plenkovića kao ni onih koji sad i tu ne vide i ne čuju ništa, kao što ni Nijemci 1933. nisu ništa ni vidjeli ni čuli, a onda je došla 1945. koja im je naprasno vratila sluh i prisilila ih da progledaju.

Očekivao sam da će RESTART koalicija polučiti bolji rezultat, ali prvenstveno radi Davora Bernardića, koji nikako nije shvatio da politika nije područje na kojem se on može dokazati, to jednostavno nije bilo moguće, tako da će Andrej Plenković nastaviti suvereno vladati Hrvatskom nepodnošljivom lakoćom, na štetu naroda i države kao i dosad.

Ja se osobno ne mogu požaliti na Plenkovićevu vladavinu, jer sam i prilikom njegovog uspona na vlast 2016. jasno napisao da ja od njega ne očekujem ništa dobro i on je to moje očekivanje ispunio.

Dakle, Plenkovića je one 2016. na vlast doveo Zoran Milanović svojim pokušajem dodvoravanja desnici, radi čega je izgubio izbore, popraćenom nevoljkošću, nesnalaženjem i neznanjem, a ovaj puta Davor Bernardić, omogućivši svojom potpunom političkom nepismenošću nespornu pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima.

Pokušajte si bar na trenutak zamisliti sučeljavanje Andreja Plenkovića s Krešom Beljakom umjesto s Davorom Bernardićem.

No i tu, kad je SDP u pitanju, ja sam mu potkraj te 2016. i izbora Davora Bernardića za predsjednika prognozirao put prema dnu.

Dakle ni Davor Bernardić me nije razočarao, nažalost ispunio je moja očekivanja.

No vratimo se Plenkoviću, ja osobno nisam uvjeren da će usprkos svim „uspjesima“ ovaj mandat odraditi do kraja, ali sam gotovo siguran da će se od nas „odlijepiti“ i Bugarska i da ćemo ostati potpuno usamljeni na zadnjem mjestu u EU.



Nema komentara

Pokreće Blogger.