Header Ads

header ad

Imperija zla i izbori u RH


Imperija zla, čija sva povijest stane u jednu rečenicu koja glasi: "2000 godina laži, obmana, kriminala i terora", KC, "Crkva u Hrvata", odlučila se po principu, a ustvari ordinarnoj laži, da je "uvijek bila uz svoj hrvatski narod", direktno se umiješati u predizbornu kampanju i kroz usta kardinala Bozanića i vojnog ordinarija, ljubitelja istarske smokvovače, biskupa Jezerinca, najeksplicitnije se svrstati uz jednu poltičku opciju, HDZ i pozvati vjernike da upravo toj, Bogom danoj opciji, daju na izborima svoj glas.

Bezobrazluk bez presedana, u jednoj wannabe sekularnoj državi u moderno uređenom svijetu.

Da vidimo malo kako je to i koliko KC bila "uz svoj hrvatski narod", ako znamo kako je ognjem i mačem taj narod prevela na katoličanstvo, a poslije vjekovima uz parole "Bogu Božje, caru carevo" i "Svaka vlast je od Boga" bila direktno u funkciji vlasti, znači protiv naroda, pomažući vlastima držati narod u pokornosti.

Tako je i u najnovije vrijeme, pa RH ne sklapa sporazum o odnosima hrvatske države i KC s HBK , nego s državom Vatikan. Toliko o tome "uvijek uz svoj hrvatski narod".

Koliko jučer ta Crkva u Hrvata svrstala se uz kvislinčki zločinački ustaški režim, s time da su brojni svećenici pa i neki od biskupa (npr. sarajevsjki biskup Ivan Šarić, poznat po "laskavoj" tituli "vješač Srba"), protivno crkvenim kanonima, bili zakleti pripadnici Ustaškog pokreta, a neki od njih činili i najmonstruoznija zlodjela (npr. fra Filipović-Majstorović).

Vratimo se u predizborno vrijeme uoči prvih slobodnih izbora i prisjetimo se uloge i djelovanja KC, čiji pripadnici su bili osnivači ogranaka i podružnica HDZ-a, a svećenici su s prodikaonica najdirektnije pozivali vjernike da glasuju za političku opciju Franje Tuđmana, izabranika Crkve u Hrvata, odnosno njene depadanse iz Norvala.

HDZ je prve slobodne izbore i dobio zahvaljujući prvenstveno tom angažmanu iz sakristije, jer on je samo prividno, zahvaljujući izbornom zakonu, nadmoćno pobijedio, po broju glasova ta nadmoć je bila zaista mala. Negdje polučena i uz otvorene prijevare, na što pokojni Račan, vjerojatno radi deala s Tuđmanom, nije reagirao.

Tragično je jedino to da svrstavanje KC i njeno korteširanje za jednu političku opciju, u RH nije zasmetalo nikome osim predsjednika Mesića, koji je adekvatno reagirao i pozvao papinskog nuncija u Predsjedničke dvore. S nuncijem je razgovor obavio predsjednikov savjetnik B. Lončar i o tome izdao priopćenje.

Odgovor KC nije trebalo dugo čekati i on je, izrečen od predsjednika HBK, biskupa Marina Srakića, bio očekivan, KC u RH nastavit će se ponašati kao i dosad.

Kritičku reakciju Ive Sanadera ne treba očekivati, jer zaboga, Crkva u Hrvata je uz svoj hadezeovski narod, a on je predsjednik HDZ-a. Neće valjda čovjek ići rezati granu na kojoj sjedi.


Nema komentara

Pokreće Blogger.