Header Ads

header ad

ZDS-ni me nježno, braniteljski, nikako ustaški


Da parafraziram onu poznatu; ako nešto izgleda kao patka, hoda kao patka i glasa se kao patka, onda vjerojatno i jest patka, pa tako, ako netko veliča Ustaški pokret i tzv. NDH, pozdravlja ustaškim pozdravom, negira holokaust, širi mržnju prema drugim i drugačijim, dakle govori i ponaša se kao ustaša, onda vjerojatno i je ustaša.

Puno smo toga „poučnog“ čuli od predsjednice RH, izrečeno u uredu na Pantovčaku ili za vrijeme njenih landranja po svijetu ili po izmještenim „komandnim mjestima“ u Hrvatskoj, ali smo samo izuzetno rijetko čuli nešto smisleno.

Naročito su iritantna i glupa njena laprdanja o bivšoj SFRJ kao državi iza „željezne zavjese“, pozivajući se pritom na tobožnju izjavu Winstona Churchilla i to i nakon što su iz Zaklade i Društva Winston Churchill opetovano demantirali da je Winston Churchill ikad izrekao išta takvog, bar kad je Jugoslavija bila u pitanju.

Ne znam u koji bih registar mogao staviti njenu izjavu kako je ona sukreatorica američke vanjske politike, to valjda po onom odvratnom guranju u Trumpovu blizinu na skupovima državnika na kojima su oboje bili.

Posebno mjesto, rekao bih čak počasno, zauzima njeno tumačenje pozdrava ZDS. Predsjednica RH nas je naime podučila da „onaj“ ZDS i HOS-ovski ZDS nisu isto, jer onaj ustaški je bio fašistički, zločinački, a HOS-ovski je domoljubni, državotvorni!? Ma što ima veze što je HOS osnovan ispod Pavelićevog portreta i što su HOS-ovci, inače vojnički bezvrijedna paravojska, bili proustaški orijentirani, niti su to ikad krili?

Trudili su se oponašati „Crnu legiju“, onako u crnim uniformama načičkanim ustaškim znakovljem, a i svoje jedinice su uglavnom nazivali prema ustaškim „vitezovima“.


I samo ime HOS, tobože Hrvatske obrambene snage, je izabrano baš prema HOS, Hrvatska oružana sila, kako su se zvale objedinjene snage Ustaške vojnice i Hrvatskog domobranstva u tzv. NDH.

Dakle, prema predsjednici RH, jedno je fašistički pozdrav, a drugo braniteljski poklič, kako reče.

Pravo je pitanje, jel' ta žena zdrava u glavi?

Što biste rekli, a što bi svijet rekao, da predsjednik SR Njemačke izjavi da „onaj“ „Sieg! – Heil!“ i „Sieg! – Heil!“ koji se može čuti na nekim stranačkim okupljanjima AFD-a nisu isto, jer ono je bio nacistički pozdrav a ovo domoljubni poklič?

Mislim da bi ostao predsjednikom toliko koliko treba da se hitno sazove parlament i donese odluka o njegovoj smjeni. A potom bi vjerojatno „sijevnula“ i kakva optužba radi promocije nacizma ili možda i više njih.

Podsjećam da nas je dezorijentirana osoba s Pantovčaka uvjeravala da je ZDS stari hrvatski pozdrav, ali sad je reterirala, tvrdeći da je danas svjesna koliko je to bilo pogrešno, ali da je tako govorila, jer su je u to uvjeravali njeni savjetnici.

Da mi je znati koji su joj savjetnici rekli da ustaški ZDS i ovaj tobože braniteljski nisu isto.

Uz navedeni kretenizam ta nesuvisla osoba nije propustila ponoviti onu Tuđmanovu budalaštinu kako: „NDH nije bila samo kvislinška tvorevina i fašistički zločin nego i izraz vjekovnih težnji hrvatskog naroda da ima svoju državu“.

Zanima me koji joj je savjetnik sugerirao da tu ni na čemu zasnovanu tvrdnju bolesnog čovjeka ponovi?

Takav kretenizam nije mogao izreći nitko osim monstruma naherenih usta, prvo zato što to nije istina, a drugo, ako bi to i bilo istina, postavlja se pitanje bi li tada tzv. NDH bila manje kvislinška tvorevina i manje fašistički zločin?

Onima koji nešto znaju dobro je poznato da je tzv. NDH bila uspostavljena isključivo Hitlerovom voljom iskazanom njegovom Direktivom br. 25 od 27. 03. 1941., čime je vjerojatno odgovorio na molbu pape Pia XII te na nekadašnjem području A-U Monarhije uspostavio dvije katoličke države, Tisovu Slovačku i tzv. NDH.
I gdje su tu bili i hrvatski narod i njegovi tobožnji vlažni snovi?

Još samo čekam predsjednicu da izjavi kako je „srećna što njen muž nije ni Srbin ni Židov“ i tako se u pameti potpuno izjednači s naherenim.

Što reći o predsjedničinom deklarativnom zalaganju za prevladavanje ideoloških podjela u hrvatskom društvu, neprekidnim poticanjem tih podjela nasrtanjem na antifašizam i ne samo uklanjanjem Titove biste s Pantovčaka, nego brojnim izjavama ili već spomenutom „dvofaznošću pozdrava ZDS“, izborom svojih izaslanika kao na obilježavanju Dana antifašističke borbe, a onda i kojekakvim pokroviteljstvima opskurnih komemoracija, odnosno ustaških derneka, poput onoga kod jame Jazovka, ali i prijateljevanjem s otvorenim promotorima ustaštva.

Dakle predsjednica RH bi ideološke podjele u društvu prevladala poticanjem fašizacije hrvatskog društva, što je opet ravno Tuđmanovoj floskuli „ratom do mira“.

No predsjednica RH se može ponašati kako se ponaša zato što predsjednik hrvatske Vlade nije ništa bolji, jer da on vrijedi i ona bi morala biti bolja ili bi se pokrenuo postupak njenog opoziva.

Osobno mislim da ni ovakvi kakvi smo ne zaslužujemo baš toliko nesuvislu osobu za šefa države.

Predsjednica RH je i za dom nespremna.


Nema komentara

Pokreće Blogger.