Header Ads

header ad

Mislim da će HDZ ostati na vlasti, ma tko pobijedio na predstojećim izborima


Volio bih da se varam, ali sve okolnosti i odnosi u društvu upućuju upravo na takav ishod.

Sve što je Hitler u Njemačkoj radio bilo je „pokriveno“ zakonom.

Tako je i sve što je radio Franjo Tuđman u Hrvatskoj, a nastavili njegovi apologeti, bilo u skladu sa zakonom.

Neki pravnici, a pogotovo neke protuhe s Pravnog fakulteta u Zagrebu, su se pobrinuli da Tuđmanovu vladavinu, koja je bila sve samo ne demokratska i u funkciji uspostave države vladavine prava i blagostanja za sve, da o njenoj sekularnosti i ne govorim, „strpaju“ u pravni okvir i tako joj daju privid zakonitog i demokratskog postupanja.

Tko će se opterećivati nekakvim odredbama međunarodnog prava, to je za slabiće a ne za nas drčne Hrvate, ustaše pače, kakvo konsenzualno odlučivanje, dosta je obična većina …

Odredbama međunarodnog prava nedopustivo ukidanje stečenog prava konstitutivnog naroda bit će svedeno pod dopustivo, ako umjesto konsenzusa koristiš jednostavno većinsko odlučivanje i konstitutivni narod preglasaš majorizacijom.

Tako rade nasilnici, kabadahije i Hrvati, ustaše pače, ne rade demokratski opredijeljene vlasti koje poštuju odredbe međunarodnog prava, ali to je kao što rekosmo za slabiće.

Jel' se tko od profesora pravnih fakulteta bunio, tko od profesora ustavnog prava prigovorio ili makar upozorio?

Nije!

Federativni ugovor, temeljem odredbi međunarodnog prava pravni akt najvišeg prioriteta, kojeg se ne smije jednostrano raskidati niti ga raskidati silom, raskidamo pozivajući se na univerzalni lenjinistički princip o pravu naroda na samoopredjeljenje, a napad vlastite paravojske na federalnu vojsku proglasimo nečijom agresijom na svoju državu, koje usput još i nema, jer je nismo stvorili.(sic!)

Jel' se tko od profesora pravnih fakulteta bunio, tko od profesora ustavnog prava prigovorio ili makar upozorio?
Nije!

Konstitutivni narod svedemo na nacionalnu manjinu, ali avaj, te manjine ima više od osam posto, pa ima status „značajne manjine“ koja onda ima neka prava, pa i na fiskalnu, ali i političku autonomiju na područjima gdje čini apsolutnu većinu u stanovništvu, ma nema problema, jednostavno istjeramo „višak“ pripadnika te manjine iz zemlje, taj izgon prikažemo kao samoizgon, svedemo joj broj na ispod 8 % i riješen problem.

Jel' se tko od profesora pravnih fakulteta bunio, tko od profesora ustavnog prava prigovorio ili makar upozorio?

Nije!

Hitler je potreban novac namicao pljačkom prebogatih Židova, ukinuvši im rasnim zakonima pravo na postojanje, a Franjo Tuđman zakonitom pljačkom vlastitog naroda.

Može li pljačka vlastitog naroda biti zakonita?

Naravno da može, ako doneseš Zakon o pretvorbi društvenog vlasništva, pa podržavljenjem te narodne svojine ostaviš narod bez njegovog vlasništva. To je najveća pljačka hrvatskog naroda u čitavoj njegovoj povijesti.

Ozakonjena!

Tvorca zakona nagradiš prekorednim smještanjem među akademike.

Može li postojati demokratski uređeno društvo i država vladavine prava bez poštovanja principa trodiobe vlasti? Može ali samo kao privid poštujući Tuđmanov princip „jedinstva hrvatske državne vlasti“, uz to da narod odgovara „hrvatskom državnom poglavaru“, a ne on narodu. Naravno uz šutnju onih iz redova pravnih znanosti.

Na izborima osvojiš vlast, može i prevarama, pa četiri godine imaš pravo raditi što te volja, a nitko nema pravo ništa ni pitati, jer ti si pobijedio na izborima i tvoj mandat traje 4 godine.

Može li se proći nekažnjen za počinjene ratne zločine i zločine protiv čovječnosti?

U principu može uz preduvjet da nasilnu secesiju proglasiš obrambenim ratom od agresije, a onda imaš pravnika koji će podučiti narod da se u obrambenom ratu ne mogu počiniti zločini.
Itd. i t. sl.!

Pa onda, izgubiš izbore, kao 1999., nova vlast je taman profunkcionirala, a ti već kreneš s prijetećim okupljanjima onih besprizornih koje si u međuvremenu smjestio ispod aureole svetosti, naravno lažno optužujući vlasti za sve što god ti padne na pamet.

Naravno da ta okupljanja poput onog na Splitskoj rivi u veljači 2001. imaju „miris“ spremnosti na državni udar.

Nakon katastrofalno odrađena dva mandata 2011. gubiš izbore, napadaš nove vlasti nemilice i evo te pod šatorom u Savskoj 66 u jesen 2014. pokušavajući pučističkim metodama rušiti vlast, jer ako se u šatoru nije osjetio „miris“ državnog udara i ne samo radi prijetećeg prešetavanja s plinskim bocama, onda ne znam gdje nije.

Radi najgore i najkorumpiranije vlade od osamostaljenja do danas, ove HDZ-ovske, Plenkovićeve, opravdano se očekuje poraz HDZ na predstojećim izborima, ja osobno mislim da nitko nije toliko politički nepismen da to ne bi znao, znaju to i u HDZ-u, pa se zato ubrzano poduzimaju radnje da bez obzira na to tko pobijedio na izborima i formirao vladu, HDZ nastavi i dalje stvarno vladati.

U ministarstvima i tijelima državne uprave ubrzano se zapošljavaju stranački poslušnici zadovoljavali uvjete radnog mjesta ili ne, kadrovi na nižim rukovodnim mjestima strateški se razmještaju tako da uopće neće biti važno tko je ministar ili državni tajnik niži rukovodni kadar će opstruirati vlasti i slušati i provoditi u život ono što će im biti naređeno iz HDZ-a.

Tako da izbori i formalni gubitak vlasti neće značiti i stvarni odlazak HDZ-a s vlasti.

A ako ove predradnje i ne bi dale željeni rezultat, besprizorni ispod aureole svetosti su im uvijek na raspolaganju da se okupe i zaprijete.

Pa i državnim udarom.

S HDZ-om naprijed!

U bolju prošlost!

Nema komentara

Pokreće Blogger.